Stress Reductie of Hersteltraject

Constant het gevoel aan te staan. De to-do lijstjes die maar niet af lijken te komen. De gedachten die steeds door je hoofd gaan. Waardoor je stress, onrust en angst voelt in je lijf.

Je geheugen die werkt als een vergiet, je maakt fouten, je snauwt je kinderen of je partner iets te vaak af. Je hebt te weinig focus op de leuke dingen in het leven, maar richt je teveel op ‘wat er zou kunnen gebeuren’. Die controle drang, wat ooit positief gelabeld werd als ‘perfectionisme’, voelt nu als een steen in je maag. Faalangst, bang om fouten te maken, om het niet meer vol te houden.

De weg lijkt lang, maar doorgaan is geen optie meer. Ik help je graag terug naar rust, positiviteit en zelfvertrouwen. Tijdens de coachgesprekken gaan we samen de boel aanpakken. Je mag ballen laten vallen en de regie weer terugpakken. Je gaat leren bewust stil te staan. Van Burnout naar bewust zijn.

Hoe zou dit voor je zijn:

✔️Vol zelfvertrouwen voor jezelf kiezen, zonder je schuldig te voelen.

✔️ Dingen doen die JIJ wilt, in plaats van het pleasen van anderen.

✔️ Stoppen met het tijdreizen in je hoofd, maar leven in het NU.

✔️ Van constant denken naar voelen en genieten.

✔️ Weten hoe je kunt herstellen en tot rust komen tijdens je werk, maar ook thuis.

✔️ Een aardige en helpende ‘stem’ ontwikkelen in plaats van deze kritische gedachten waarmee je tegen jezelf praat.

✔️ Thuis niet meer nadenken over het werk, maar bezig gaan met wat jij écht belangrijk vindt.

 

Hoe ziet een traject eruit?

1. Energie Checkup

We starten met een zegenoemde Energie Checkup. Deze bestaat uit het invullen van een online vragenlijst en twee sessies. Hierdoor krijg je inzicht in de ernst van je klachten. Op basis van deze twee sessies en de vragenlijst kunnen we een inschatting maken van de lengte van het traject en ontvang je een advies van mij. Het is een optie om dit deel afsluiten met een driegesprek met je leidinggevende. Het is gebleken dat goed contact met je werkgever de stress verlaagd en dat dit een positief effect heeft op je herstel. Dit kan ook later in het traject.

2. Coachgesprekken.

Op basis van de uitslag van de Energie Checkup zijn er twee smaken. Je hebt milde stressklachten of je hebt ernstige stressklachten.

Bij milde stressklachten adviseer ik het kortere Stress Reductie Traject van 5 sessies. We werken samen aan energieopbouw, het verbeteren van je zelfmanagement om weer fit te worden en te blijven.

Bij ernstige stressklachten adviseer ik je het langere Stress Herstel Traject van 10 sessies. Hierin werk je eerst aan je fysieke en mentale herstel. Zodra je begint op te knappen ga je aan het werk met de opbouw van je vitaliteit en het verbeteren van je zelfmanagement. Als het wenselijk is maken we ook samen een plan van aanpak voor je re-integratie

Oefeningen en huiswerkopdrachten zijn gericht op bewuster omgaan met energie en de balans tussen inspanning en herstel. Naast de face-to-face sessies, hebben we ook online contact met via een beveiligde E-module.

Nog even kort en concreet:

Energie Check up = Online vragenlijst + 2 sessies

Stress reductie traject = 5 sessies

Stress herstel traject = 10 sessies

Online omgeving waarin je informatie en filmpjes kunt bekijken en de vragenlijst 3x kan invullen om de voortgang van je herstel te kunnen onderbouwen

 

Ik vind Evelien een zeer professionele, begripvolle en daadkrachtige coach die me heeft geholpen mezelf én de lol in alles weer terug te vinden.”

Marion, ondernemer en moeder van 3

Wat kost dat?

Energie Check Up: 300 euro (excl. btw)

Stress Reductie Traject: 625 euro (excl. btw)

Stress Herstel Traject: 1250 euro (excl. btw)

Persoonlijke coaching: 125 euro per sessie (excl btw)

Vraag een offerte op voor de specificatie, dan weet je precies wat er in een traject zit. Deze kan je bijvoorbeeld aan je werkgever laten zien zodat ze weten waarvoor ze betalen. 

Wordt een traject vergoed?

De trajecten worden over het algemeen door de werkgever betaald. Het kan ook zijn dat jij het traject zelf (deels) betaald. Ik heb geen afspraken met zorgverzekeraars, maar het is mogelijk dat zij (een deel van) de kosten vergoeden. Hiervoor kan je contact opnemen met je eigen zorgverzekeraar. 

Ben jij psycholoog of coach?

Ik ben afgestudeerd arbeid en organisatiepsycholoog. Deze kennis neem ik zeker mee in de trajecten. Wat ik aanbied is coaching. Het zijn geen psychologische trajecten, dat betekent dat ik ook geen diagnoses stel. 

Heb jij een geheimhoudingsplicht?

Jazeker! Ik houd me aan de ethische code van de NOBCO, dat is de Nederlandse Orde van Beroepscoaches. Als je huisarts of bedrijfsarts een verslag wil dan kan ik deze voor ze opstellen. Deze verstuur ik alleen wanneer jij het hebt doorgelezen en jij akkoord bent met alles wat erin staat. 

Waar vinden de sessies plaats?

De sessies kunnen online via teams plaatsvinden of fysiek in mijn praktijk in Haaksbergen. Ben je doorverwezen door een bedrijfsarts van HumanCapitalCare kunnen de sessies op woensdag plaatsvinden in Hengelo. 

Ik vind het heel spannend..

Dat snap ik! Het is ook spannend om je hele verhaal te gaan doen, zeker als je nog nooit eerder bij een coach bent geweest. Misschien vind je het fijn om wat ervaringen te lezen op de website of wat filmpjes te bekijken. Tijdens onze eerste kennismaking aan de telefoon krijg je al direct een gevoel van hoe ik ben en of wij een klik hebben. Ik vraag het je ook altijd nadrukkelijk of jij het zelf ziet zitten om een traject te starten, zodat je niet iets gaat doen waar je zelf niet achter staat. 

Ben jij een geaccriditeerde coach?

Ik ben inderdaad een geaccrediteerde coach. Dat kan je zien aan de logo’s hieronder. Daarnaast ben ik ook aangesloten en partner van het CSR centrum. Hierdoor blijf ik goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van stress en burnout herstel. 

Welke methodes gebruik je?

Ik werk heel intuïtief. Ik ben afgestudeerd arbeid en organisatiepsycholoog. Ik gebruik deze kennis, maar ook de kennis uit andere opleidingen zoals: Cognitieve gedragstherapie, Acceptance and commitment Therapie (ACT). Andere invloeden zijn: Non dualisme, the Work van Byron Katie, lichaamsgericht werken en ademwerk. Ik voel aan wat er per sessie nodig is of aan bod komt. Meestal geef jij zelf al aan hoe het met je gaat en of je bijvoorbeeld last hebt van je ademhaling, dan gaan we daarmee aan de slag. De sessies staan van te voren nooit vast, ieder heeft zijn eigen uitdagingen en wensen.

Kennismaken?

 

Zullen we eerst telefonisch kennismaken? Dan kan ik al je vragen beantwoorden. Je kunt HIER een bericht achterlaten en dan bel ik je terug. Je mag mij ook bellen op 0633651654. Mocht ik niet in de gelegenheid zijn om op te nemen, laat dan een voicemail achter met je naam en telefoonnummer en dan bel ik je terug. Op basis van ons gesprek kan ik een offerte voor je maken die je wellicht nodig hebt voor je werkgever.

 

Het relativeren lukt me weer veel beter en ik ben positiever.

Over het algemeen ben ik relaxter en minder gestrest. 

In het gezin merk ik ook dat we allemaal relaxt zijn. We kunnen meer genieten van elkaar.

Iris, werkt in loondienst  en is moeder

Na het coachtraject:

✔️ Zijn de stressklachten grotendeels afgenomen en weet je precies wat je moet doen om verder te herstellen. Je hebt zelfs een persoonlijk ‘dit gaat me nooit weer gebeuren’ plan voor jezelf gemaakt!

✔️ Heb je een andere mindset en de nodige kennis, waardoor dit je niet nog een keer zal overkomen! Je kent je valkuilen en hebt nieuwe inzichten hoe hier niet weer in te stappen.

✔️ Herken je het tijdreizen in je hoofd en kies je ervoor te leven in het NU.

✔️ Ga je van constant denken naar voelen en genieten.

✔️ Weet hoe je kunt herstellen en tot rust komen tijdens je werk, maar ook thuis. EN maak je de nodige onderwerpen ook bespreekbaar met werk of gezin.

✔️ Is de aardige en helpende ‘stem’ een stuk luider dan de kritische gedachten waarmee je tegen jezelf praatte.

✔️ Ben je mogelijk weer aan het re-integreren óf je hebt een helder re-integratieplan opgesteld en voor besproken, zodat je met een gerust hart weer naar een volledige werkweek op kunt bouwen. Met ruimte voor ontspanning en  plezier thuis en op het werk.  

 
Volg me op social media
Werktijden

Ma – vr:  9.00 – 14.00 

Email

info@evaacoaching.nl

Adres (alleen op afspraak)

Weverstraat 2

7481 JZ Haaksbergen

Wil jij weer die rust ervaren in je hoofd én lijf?

Meld je dan aan voor mijn wekelijkse ontspan-tips per mail en ontvang ook mijn ebook 'van altijd 'AAN' naar rust en balans'.

Het is gelukt, je ontvangt het ebook in je mailbox (check ook even je spam).